Kúpiť steppery – e-shop

Sprievodca výberom
stepperov


Steppery  >  Stepper a športtester - 2. pomocníci na efektívne chudnutie

Stepper a športtester - 2. pomocníci na efektívne chudnutie

Stepper je osvedčený trenažér na domáce použitie, ktorý nahrádza nudné šliapanie do schodov, pričom šetrí vaše kĺby. Ideálne je používať ho v kombinácii so športtesterom.

Steppery sú vybavené počítačom zobrazujúcim čas cvičenia, počet krokov, spotrebu kalórií a scan. Najlepšie modely merajú tiež rýchlosť, vzdialenosť, spálený tuk a cez pevné rukoväte snímajú tepovú frekvenciu.

Dnes sa zameriame na správny výpočet tepovej frekvencie a v tejto súvislosti aj na použitie športtestera, ktorý zefektívni každú športovú aktivitu, zvlášť tú, ktorá má viesť k redukcii nadbytočných kilogramov.

Nenamáhajte sa zbytočne - strážte si tepovú frekvenciu

Najdôležitejšie je, aby ste sa pri cvičení vyhli lapaniu po dychu a prílišnému vyčerpaniu. Kľúčová je tepová frekvencia (TF), to znamená, koľkokrát za minútu sa stiahne vaše srdce. Ak to s cvičením preháňate a máte frekvenciu 170 aj viac tepov za minútu, buďte si istí, že driete zbytočne. V tomto stave vaše telo nespaľuje tuky, ale len cukry a v ďalšej fáze svalovú hmotu, čo iste nechcete.

Pre efektívne chudnutie treba docieliť tzv. aeróbnu činnosť, športovú aktivitu v dĺžke nad 20 minút so stálou záťažou pre telo, pri torej vaše srdce tepe optimálnou rýchlosťou. Tepová frekvencia sa teda má pohybovať medzi 120-145 tepmi v závislosti od pohlavia, veku, výšky postavy a hmotnosti. Každý si ju teda musí spočítať individuálne.

Výpočet optimálnej tepovej frekvencie

Je potrebné stanoviť maximálnu a minimálnu tepovú frekvenciu (TFmax a TFmin), z ktorých vyplynie tepová rezerva (TR).

  •     Maximálnu TF zistíte, keď od čísla 220 odčítate váš aktuálny vek.
  •     Minimálnu TF zmeriate na zápästí v kľudovom režime: po 5 minútach ležania si zmerajte TF na zápästí alebo inom pulznom bode (napr. krčnej tepne) - spočítajte srdcové tepy za minútu.
  •     Keď od TFmax odčítate TFmin, dostanete tzv. tepovú rezervu (TR).

Váš optimálny tep na chudnutie potom spočítate podľa vzorca: TR * 0,6 + TFmin

Príklad: Ak mám 32 rokov a nameral som si kľudovú TFmin 70 tepov / min, potom je moja optimálna TF 141 tepov za minútu. Podľa vzorca:
(((220 - 32) - 70) * 0,6) + 70 = 140,8

A na scénu prichádza športtester

Iba stálou kontrolou TF počas cvičenia pomocou športtesteru - merača tepovej frekvencie - možno dosiahnuť efektívne schudnutie a skutočné zlepšenie fyzickej kondície! Vďaka športtesteru máte počas cvičenia na stepperi, či sa veujete iným športovým aktivitám, akými sú jazda na bicykli, kolieskových korčuliach alebo beh, TF nepretržite pod kontrolou.

Športtester predstavuje náramkové hodinky doplnené o hrudný pás, pričom z hrudného pásu je počas tréningu neustále bezdrôtovo prenášaná vaša TF do hodiniek, ktoré ju zobrazujú a navyše zvukom signalizujú nežiaducu zmenu TF smerom nahor alebo nadol.

Funkčné a cenovo výhodné športové potreby

Iste vás poteší aj to, že ako stepper, tak športtester kúpite aj v nižšej cenovej kategórii, pričom s ich funkciami budete 100% spokojní, ako sa môžete dočítať v recenziách. Tiež jednoduché použitie týchto pomôcok je plusom pre široké spektrum užívateľov a robí z nich aj dobrý darček pre všetky vekové kategórie.

Zdieľajte článok



Odporúčame steppery






Ďalšie novinky

Ďalšie prínosy stepperov

Stepper je používaný ako posilňovač nôh. Nie je to však jeho jediný pozitívny účinok na ľudské telo. Čomu ešte prospieva?

Veľký prehľad cien stepperov

Za koľko kúpite stepper na internete? Záleží na značke, funkciách a stave. Pozrite sa, koľko vás bude stáť tento efektívny fitness stroj.

Účinky cvičenia na stepperi

Cvičenie na stepperi si obľúbili najmä ženy, pretože vynikajúco posilnení dámske problematické partie - stehná, boky a zadaok.

všetky novinky