Kúpiť steppery – e-shop

Sprievodca výberom
stepperov


Steppery  >  Za ako dlho sa objavia výsledky cvičenia na stepperi?

Za ako dlho sa objavia výsledky cvičenia na stepperi?

Stepper je simulátor chôdze do schodov - ideálny stroj pre spevnenie stehien a zadku, ktorý tiež posilňuje srdce, obehový systém a celkovo zlepšuje kondíciu.

Stepper si ľudia kupujú preto, že oproti stúpaniu do schodov šetrí kolenné kĺby. Je teda aj účinným rehabilitačným prostriedkom.

Asi každého začiatočníka zaujíma, kedy bude jeho športová snaha korunovaná úspechom. Na to však žiadny tréner jednoznačne neodpovie. Každé telo je iné a univerzálnu radu nemožno poskytnúť. Snáď len, aby ste vydržali. Pomôžu vám v tom endorfíny, takzvané hormóny šťastia, ktoré sa vyplavujú pri každej fitnes aktivite. Čoskoro si iste sami všimnete spevnených svalov a celkovej vitality. A o to predsa ide, vybrané cvičenia musia byť hlavne zábavné.

Môžete sa však inšpirovať názormi z internetových diskusií. Jedna z účastníčok uvádza, že cvičí na stepperi a ergometri 3 - 4x týždenne, a to ráno na lačno, pretože sa jej tak cvičí ďaleko lepšie ako popoludní, a tiež spáli viac kalórií. Vďaka tomuto režimu úspešne chudne.

Ako používať stepper

Aby bolo cvičenie na stepperi efektívne, je potrebné dodržiavať pár pravidiel. Základný princíp spočíva v prenášaní váhy striedavo na jednu a druhú nohu. Samozrejme potom, čo si nastavíte jednotlivé funkcie, napríklad počítanie krokov, počet krokov za minútu, čas cvičenia, spotrebu kalórií. Tieto parametre pre stepper sú štandardom.

Vzpriamene a plynule

Pre zapojenie sedacieho svalstva je nutné stáť na stepperi vzpriamene. Na plošinu, ktorá ide dole, tlačte. Druhou, ktorá ide hore, odľahčujte. O madlá steppera sa neopierajte - pomáhajú iba udržiavať rovnováhu. Strážte si tiež kolená v rovine, bez vytáčania do strán. Pohybujte sa plynulo, s využitím celej výšky zdvihu. Krátke trhavé pohyby zbytočne zaťažujú telo a odďaľujú viditeľné výsledky.

Zdieľajte článok



Odporúčame steppery






Ďalšie novinky

Ďalšie prínosy stepperov

Stepper je používaný ako posilňovač nôh. Nie je to však jeho jediný pozitívny účinok na ľudské telo. Čomu ešte prospieva?

Veľký prehľad cien stepperov

Za koľko kúpite stepper na internete? Záleží na značke, funkciách a stave. Pozrite sa, koľko vás bude stáť tento efektívny fitness stroj.

Účinky cvičenia na stepperi

Cvičenie na stepperi si obľúbili najmä ženy, pretože vynikajúco posilnení dámske problematické partie - stehná, boky a zadaok.

všetky novinky